Δευτέρα 30 Απριλίου 2018

Aυτές τις τροφές χρειάζεσαι για να αποκτήσεις επίπεδο στομάχι και να νικήσεις το φούσκωμα στην κοιλιά


Α. Φούσκωμα πριν την περίοδο

Πολλές γυναίκες υποφέρουν από φούσκωμα πριν από την περίοδο, στη μέση του κύκλου τους ή όταν έχουν ωορρηξία.

Τροφές για επίπεδο στομάχι:

Σπόροι: Από την 1η μέχρι τη 15η μέρα του κύκλου σου τρώγε περίπου 2 κουταλιές της σούπας σπόρους, όπως λιναρόσπορο και κολοκυθόσπορο, που συμβάλλουν στη σταθεροποίηση των επιπέδων των οιστρογόνων σου. Στο δεύτερο μισό του κύκλου σου τρώγε περισσότερο σουσάμι και ηλιόσπορους για να ενισχύσεις την προγεστερόνη.


Σολομός: Τα υγιεινά Ω3 λιπαρά οξέα μπορεί να ελέγξουν την απελευθέρωση της προσταγλανδίνης, η οποία προκαλεί κράμπες και πόνο στην κοιλιά.


ΟΧΙ
Πρόχειρο φαγητό: Τα υψηλά επίπεδα αλατιού, λιπαρών και ζάχαρης επιδεινώνουν τα ορμονικά συμπτώματα και τις ενοχλήσεις στην κοιλιά.

Β. Φούσκωμα από κακά βακτήρια

Όταν δεν τρως καλά ή πάθεις γαστρεντερίτιδα, τα ανθυγιεινά βακτήρια μπορεί να αποικίσουν περισσότερο από το επιθυμητό το πεπτικό σου σύστημα προκαλώντας φούσκωμα και αέρια.

Τροφές για επίπεδο στομάχι:

Στραγγιστό γιαούρτι: Έχει μεγάλη περιεκτικότητα σε ενεργά βακτήρια, όπως το Lactobacillus bulgaricus και Streptococcus thermophilus, που επιβιώνουν καλά στον πεπτικό σου σωλήνα.

Φρούτα του δάσους: Οι φαινόλες που περιέχονται στο μύρτιλλο και στη φράουλα μπορεί να ενισχύουν τα καλά βακτήρια συμβάλλοντας στη μείωση των φλεγμονών.


Ψωμί με προζύμι: Καθώς για να φουσκώσει χρησιμοποιούνται παράγοντες ζύμωσης, είναι καλός τρόπος να προσθέσεις στη διατροφή σου βακτήρια, όπως ο Lactobacillus.


Σπαράγγι, σικορέ και αγκινάρα: Είναι πλούσια σε ινουλίνη, ένα προβιοτικό που βοηθά να απορροφήσεις καλύτερα τις βιταμίνες και άλλα συστατικά.


Μήλο: Ιαπωνική έρευνα στο Πανεπιστήμιο Nippon Life Science έχει δείξει πως η κατανάλωση 2 μήλων τη μέρα για 2 εβδομάδες βοηθά στην αύξηση ωφέλιμων βακτηρίων, όπως Bifidobacterium και Lactobacillus.


Ραπανάκι και καρότο: Περιέχουν ένα είδος φυτικών ινών, την αραβινογαλακτάνη, που
βοηθά τα καλά βακτήρια στο έντερο να πολλαπλασιαστούν.


Οχι
Ζάχαρη: Όσο περισσότερη τρως, τόσο εκτός ισορροπίας θα είναι το μικροβίωμα στην
κοιλιά σου.
Κρέας και γαλακτοκομικά σε μεγάλη ποσότητα: Έρευνα από το Πανεπιστήμιο Χάρβαρντ έχει δείξει πως μετά από μόλις 2 μέρες διατροφής βασισμένης σε κρέας και γαλακτοκομικά προϊόντα (μεταξύ άλλων μπέικον, μπριζόλες και τυρί), στους εθελοντές που συμμετείχαν βρέθηκε αύξηση στα πιθανώς προβληματικά βακτήρια στο έντερό τους, καθώς και πολυπληθέστερες αποικίες μυκήτων, ιών και άλλων μικροοργανισμών που μπορεί να πυροδοτούν τη νόσο του ευερέθιστου εντέρου.


Πανεύκολα μπισκότα βρώμης με μπανάνα!

Κορίτσια μου αγαπημένα, σήμερα θα σας δείξω μια αγαπημένη μου γλυκιά συνταγή για μπισκότα βρώμης με μπανάνα. Είναι πολύ αγαπημένη συνταγή για πολλούς λόγους. Είναι απίστευτα εύκολη και γρήγορη, οπότε αν τρέχεις και εσύ όλη μέρα είναι ιδανική. Επίσης, είναι πολύ θρεπτική και υγιεινή και τέλος είναι η τέλεια συνταγή για τη νηστεία, για όσες προσέχουν τη διατροφή τους και για τους χορτοφάγους.
Τα βασικά υλικά είναι μόνο η μπανάνα και η βρώμη. Από εκεί και ύστερα μπορείς να προσθέσεις και να αφαιρέσεις ό,τι θέλεις . Εγώ θα σου δείξω πως τα φτιάχνω εγώ σπίτι. Θα χρειαστείς μόλις 10 λεπτά για να τα ετοιμάσεις και μόλις 15-20 λεπτά για να τα ψήσεις. Πιστεύω ότι είναι πραγματικά από τα πιο εύκολα και νόστιμα μπισκότα που μπορούμε όλες να φτιάξουμε!

Νόστιμα μπισκότα βρώμης με μπανάνα



Τα υλικά που θα χρειαστείς:
  • 2 ώριμες μπανάνες
  • 1 κούπα νιφάδες βρώμης
  • 2κ.σ κανέλα
  • 1 χούφτα σταφίδες
  • 1 χούφτα καρύδια, κοπανισμένα

    Εκτέλεση:

    Σε ένα μπολ, πολτοποίησε καλά τις μπανάνες. Έπειτα πρόσθεσε τις νιφάδες βρώμης και ανακάτεψε καλά. Πρόσθεσε τις σταφίδες, την κανέλα και τα καρύδια και ανακάτεψε τα όλα μαζί. Προσοχή μόνο στα καρύδια να είναι καθαρισμένα από τα σκληρά τους κομμάτια. Μόλις γίνει μια ωραία σαν ζύμη, ξεκίνα να πλάθεις τα μπισκότα.
    Tip: Αν αναρωτιέσαι τι σταφίδες να βάλεις εγώ βάζω την ξανθιά που μου φαίνεται πιο γλυκιά.

    Πριν ξεκινήσεις να πλάθεις τα μπισκότα, προθέρμανε τον φούρνο στους 180. Στρώσε σε ένα ταψί μια λαδόκολλα και ξεκίνα να πλάθεις και να βάζεις τα μπισκότα στο ταψί. Μπορείς είτε να τα κάνεις μπουκίτσες, είτε κλασσικά στρογγυλά μεγαλούτσικα μπισκότα. Προσωπικά αν πρέπει να είμαι πολλές ώρες στο αμάξι και στο πέρα δώθε, τα κάνω σε μπουκίτσες. Αν δουλεύω στο γραφείο τα κάνω στρογγυλά κανονικά. Ψήσε τα μπισκότα σου για 15-20 λεπτά. Βγάλτα από τον φούρνο, άφησε τα να κρυώσουν και voila! Μπισκότα βρώμης με μπανάνα!

    Extra Tips:

    Όπως σου είπα μπορείς να κάνεις τα μπισκότα όπως θέλεις. Μπορείς να τα κάνεις σκέτα με βρώμη και μπανάνα, μπορείς αντί για καρύδια να βάλεις φουντούκια, μπορείς να μην βάλεις καθόλου σταφίδες. Μπορείς ακόμα να βάλεις και σουσάμι. Ακόμα και ψιλοκομμένα κομματάκια κουβερτούρας. Πραγματικά ό,τι σου ταιριάζει σε αυτόν τον συνδυασμό γεύσεων.
    Πηγή

Πέμπτη 26 Απριλίου 2018

Τα κομμάτια κλειδιά που κολακεύουν κάθε γυναικείο σώμα.


Όταν αποφασίζουμε να επενδύσουμε σε ένα ρούχο, το πρώτο πράγμα που τσεκάρουμε είναι αν μας πηγαίνει, αν αναδεικνύει το σώμα μας κι αν μας κολακεύει. Νομίζω συμφωνείς απόλυτα μαζί μου! Για παράδειγμα, όταν έχουμε ντυθεί και πριν βγούμε από το σπίτι, κοιταζόμαστε στον καθρέφτη, κάνουμε μια στροφή, μια πόζα, κοιτάζουμε το πίσω μέρος, και όλα αυτά γιατί θέλουμε να δείχνουμε όσο πιο αδύνατες γίνεται.
Πάνω – κάτω ξέρεις ποιες γραμμές ταιριάζουν στο σώμα σου και ποια χρώματα σου πηγαίνουν! Εγώ σήμερα όμως, θα σου μιλήσω για κομμάτια κλειδιά που κολακεύουν κάθε σωματότυπο και που πρέπει να αποκτήσεις χωρίς δεύτερη σκέψη και χωρίς να κοιταχτείς στον καθρέφτη για πάνω από 1 λεπτό. Όλα αυτά τα κομμάτια κλειδιά υπόσχονται να κάνουν το κάθε σώμα σούπερ τέλειο, να τονίσουν τα δυνατά σημεία της γυναικείας σιλουέτας και να κάνουν την κάθε γυναίκα να φαίνεται πιο ψηλή και αδύνατη. Όλα αυτά δηλαδή, που επιθυμούμε από τη στιλιστική μας επιλογή κάθε μέρα.


1.Wrap dress
Ένα φόρεμα με ιστορία, που όμως είχε ξεχαστεί τα τελευταία χρόνια. Βέβαια, τις τελευταίες σεζόν έχει ενταχθεί δυναμικά στα trends και κατ’ επέκταση στο στιλ μας. Το αγαπάμε γιατί αναδεικνύει κάθε σιλουέτα, κολακεύει το στήθος, αλλά το βασικό είναι ότι τονίζει τη μέση. Επέλεξε ένα σε μίνι, μίντι ή μάξι γραμμή και θα με θυμηθείς. Τα σχόλια που θα λάβεις θα είναι πολλά…

2.Κόκκινο
Ναι οκ, αυτό δεν πρόκειται για ένα συγκεκριμένο κομμάτι, αλλά πρόκειται για ένα χρώμα που θα κάνει τη διαφορά. Το κόκκινο πάντα κάνει μια γυναίκα να φαίνεται εντυπωσιακή, δυναμική και γεμάτη αυτοπεποίθηση. Ένα ερώτημα που μας προβληματίζει είναι αν ταιριάζει περισσότερο σε ξανθές, καστανές, μελαχρινές κ.λ.π.. Η απάντηση είναι μια και είναι ξεκάθαρη. Το κόκκινο ταιριάζει σε όλες και -ναι- μπορείς να το φορέσεις χωρίς φοβό.


3.Off shoulder
Κάτι που συνηθίζουμε να λέμε εδώ στο γραφείο, είναι ότι αν πρόκειται να βγεις ραντεβού, τότε οπωσδήποτε πρέπει να φορέσεις κάτι με off shoulder cut. Είτε φόρεμα, είτε τοπ. Αρέσει πολύ στα αγόρια γιατί αφήνει ακάλυπτο ένα μέρος του σώματος, χωρίς να είναι προκλητικό, αλλά ούτε και αδιάφορο. Ναι, έχει κάτι σέξι και κάτι ρομαντικό ταυτόχρονα. Όσα κιλά κι αν ζυγίζεις, ότι σωματότυπο κι αν έχεις, φόρεσέ το γιατί τονίζει τα κόκαλα (τις κλείδες δηλαδή) και τους ώμους.

4.Crop jacket
Είναι η πιο τέλεια εποχή για να φορέσεις ένα leather jacket χωρίς να κρυώνεις. Σου προτείνουμε να επιλέξεις ένα σε crop γραμμή και να το φορέσεις με τα αγαπημένα σου κομμάτια που υπάρχουν στην ντουλάπα σου, κάθε ώρα της ημέρας. Μας αρέσει γιατί τονίζει τη μέση λόγω του κοντού μήκους που έχει.


5.Full skirt + στενό τοπ
Ένας συνδυασμός που μπορεί να αποθεώσει κάθε σώμα και ευθύς αμέσως θα σου εξηγήσω γιατί. Έχεις σωματότυπο μήλο; Η full skirt θα τονίσει τη μέση σου και θα την κάνει να φαίνεται πιο αδύνατη. Έχεις σωματότυπο αχλάδι; Τότε αυτό το στιλ φούστας θα καλύψει τις ατέλειες στην περιφέρεια και θα κάνει τα πόδια σου να φαίνονται πιο αδύνατα.


6.High Heels
Είναι ο καλύτερος φίλος της κάθε γυναίκας. Τα ψηλοτάκουνα παπούτσια μας κάνουν να νιώθουμε ακόμα πιο σέξι, πιο εντυπωσιακές, δυναμικές και με περισσότερη αυτοπεποίθηση. Πλέον οι τάσεις σου δίνουν πολλές επιλογές, όπως block heel sandals που είναι μακράν τα πιο άνετα που μπορείς να διαλέξεις, κλασικά πέδιλα για sexy looks, ή γόβες για πιο θηλυκό αποτέλεσμα. Όποια κι αν διαλέξεις, τα πόδια σου θα φαίνονται πιο ψηλά και αδύνατα.

Καλοκαίρι 2018: Οι τάσεις στα μαγιό που θα φορέσουμε φέτος.


Νοερά βρισκόμαστε στην παραλία, ξαπλωμένες σε μια ξαπλώστρα, πίνοντας κοκτέιλ, χαζεύοντας τη θάλασσα, ενώ ο ήλιος λάμπει και η επιδερμίδα μας καίει. Οκ, ας επιστρέψουμε στην πραγματικότητα και ας συντονιστούμε στο τώρα, γιατί αυτό που ισχύει είναι ότι καθόμαστε στην καρέκλα του γραφείου, βρισκόμαστε στην Άνοιξη και το μόνο που μας θυμίζει το καλοκαιρινό mood είναι τα μαγιό που κοιτάμε στο internet και τα online shops. Ετοιμάζεσαι να κάνεις τις νέες σου αγορές και είσαι ένα βήμα πριν αποκτήσεις ένα καινούριο μαγιό; Αγαπητή μου αναγνώστρια θέλω να δώσεις βάση στο σημερινό θέμα γιατί εδώ θα βρεις τις έξι τάσεις που επηρέασαν τα μαγιό φέτος και που θα δεις παντού στις βιτρίνες. Ναι ναι, υπάρχουν τάσεις και στα μαγιό…
Αν θέλεις λοιπόν, να είσαι στιλάτη και με ενημερωμένο look στην παραλία ή στην πισίνα, τσέκαρε τα trends και κάνε τις κατάλληλες αγορές… είτε είσαι τύπος που φοράει ολόσωμο, είτε είσαι λάτρης του μπικίνι!

Με ζώνη

Η ζώνη είναι πλέον αναπόσπαστο κομμάτι των look μας, είτε τη συνδυάζουμε με ένα παντελόνι, είτε τη φοράμε πάνω από ένα σακάκι. Η ζώνη λοιπόν, έχει πρωταγωνιστικό ρόλο και στα μαγιό φέτος, και υπόσχεται να τονίσει τη γυναικεία μέση με τον πιο sexy τρόπο. Αυτήν την τάση θα την βρεις και στα ολόσωμα, αλλά και στο bottom από το μπικίνι.

Βολάν στο πάνω μέρος

Αν σου αρέσουν τα βολάν, τότε φέτος είναι η χρονιά σου. Αυτήν τη λεπτομέρεια θα τη συναντήσουμε κυρίως στο πάνω μέρος (δηλαδή το τοπ), είτε στο ντεκολτέ (ιδανικό για όσες έχουν μικρό στήθος), είτε στις τιράντες, ή ακόμα και στην πλάτη. Τα ruffles ή διαφορετικά αυτούς τους κυματισμούς, θα τους συναντήσεις και σε μπικίνι τοπ, αλλά και σε ολόσωμα.

Αθλητική έμπνευση

Η athleisure τάση “επεμβαίνει” και στα beachwear. Ναι ναι, φέτος τα μαγιό με έμπνευση από την κουλτούρα του surf και του beach volley είναι ότι πιο WOW μπορείς να επιλέξεις. Θα βρεις ολόσωμα ή και μπικίνι που να έχουν μακρύ μανίκι ή να είναι sleeveless, σε έντονα χρώματα και με ιδιαίτερα μοτίβα.

Σχεδόν… ολόσωμο

Διαβάζεις λίγο πιο πάνω και αναρωτιέσαι τι ακριβώς εννοώ… λογικό μου φαίνεται. Καταρχήν, τα ολόσωμα έχουν την τιμητική τους, μόνο που έχουν ένα ιδιαίτερο χαρακτηριστικό. Τα cuts ή τα λεγόμενα κοψίματα. Στο ντεκολτέ, στην κοιλιά, στη μέση, και γενικά οπουδήποτε και οτιδήποτε μπορεί να κάνει το ολόσωμο να μοιάζει με μπικίνι.

Δέσιμο μπροστά

Είναι γνωστό ότι τα περισσότερα μαγιό δένουν πίσω στην πλάτη. Αυτό φέτος άλλαξε, μιας και τα περισσότερα μπικίνι ή ολόσωμα δένουν μπροστά στο στήθος. Είναι μια αρκετά retro και sexy λεπτομέρεια που μας αρέσει πολύ. Είναι κάτι διαφορετικό που θα το δοκιμάσουμε!

Neon χρώματα

Ροζ, πορτοκαλί, πράσινο, κίτρινο, στην πολύ έντονη απόχρωσή τους κάνουν πάρτι και “βάφουν” τα μαγιό με ένα μοναδικό τρόπο, κάνοντάς τα ακόμα πιο εντυπωσιακά και ιδανικά για τις μαυρισμένες επιδερμίδες. Τα περισσότερα neon χρώματα συμβαδίζουν με την athleisure τάση, για αυτό το λόγο κιόλας θα τα βρεις κυρίως σε αυτό το style μαγιό.

Τρίτη 17 Απριλίου 2018

Aντιμετωπίστε τη λιπαρότητα!


Για να ξεπεράσετε τα προβλήματα που δημιουργεί η λιπαρή επιδερμίδα, ακολουθήστε τις φυσικές συνταγές για καθαρισμό και ενυδάτωση που σας προτείνουμε.

Yπερβολική έκκριση σμήγματος, ανοιχτοί πόροι, γυαλάδα και μαύρα στίγματα είναι από τα πιο συνηθισμένα συμπτώματα της λιπαρής επιδερμίδας. O σωστός καθαρισμός όμως και η επιμελής φροντίδα με τα κατάλληλα προϊόντα, μπορούν να περιορίσουν σημαντικά τις ατέλειες και να βελτιώσουν την όψη της. Σας προτείνουμε φυσικές συνταγές και μεθόδους που θα βοηθήσουν τη λιπαρή επιδερμίδα σας να λάμψει. 

H απομάκρυνση του σμήγματος, της σκόνης, αλλά και των προϊόντων που έχετε χρησιμοποιήσει είναι απαραίτητη για τη σωστή λειτουργία και αναπνοή της επιδερμίδας. 
 Nα μη χρησιμοποιείτε ισχυρά καθαριστικά και να μην πλένετε το πρόσωπό σας πάνω από 2 φορές την ημέρα. Oι υπερβολές μπορεί να φέρουν το αντίθετο αποτέλεσμα στο δέρμα σας, προκαλώντας μεγαλύτερη έκκριση σμήγματος, αλλά και να στερήσουν την υγρασία του προκαλώντας ξηρότητα. 



Aναμείξτε 25 ml ροδόνερο, 25 ml βάμμα τριγονέλα, 25 ml αμαμελίδα και 50 ml αποσταγμένο νερό με τις εξής ποσότητες αιθέριων ελαίων: 5 σταγόνες γεράνι, 5 σταγόνες άρκευθο και 4 σταγόνες λεμόνι. 

 Συσφίγγει τους πόρους. 
 Kαθαριστικό. 


Mια μάσκα για βαθύ καθαρισμό 1-2 φορές την εβδομάδα θα απορροφήσει την περίσσεια σμήγματος και τις ακαθαρσίες από την επιδερμίδα. Mε αυτό τον τρόπο, καθαρίζετε σε βάθος τους πόρους, αποφεύγοντας έτσι τα σπυράκια και τα μαύρα στίγματα. 
Nα επιλέξετε μια μάσκα από άργιλο ή λάσπη, που απομακρύνει αποτελεσματικά τη λιπαρότητα και ανανεώνει την επιδερμίδα. Για ακόμη καλύτερα αποτελέσματα, προτιμήστε μάσκες peel off, που καθαρίζουν σε βάθος τους πόρους. 



Σε ένα μπολ, αναμείξτε 3 κουταλιές λευκή άργιλο, 1 κουταλιά αμυλόκολλα, 2 κουταλιές μαγιά μπίρας και αφού ανακατέψετε καλά, προσθέστε 30 ml ροδόνερο και τις εξής ποσότητες αιθέριων ελαίων: 2 σταγόνες γεράνι, 2 σταγόνες λεμόνι και 2 σταγόνες σάνδαλο. Aφήστε τη μάσκα 10 λεπτά στην επιδερμίδα και αφαιρέστε με χλιαρό νερό. 

Kαθαρίζει σε βάθος. 
 Tονώνει, συσφίγγει τους πόρους. 
 Aντιβακτηριακό, ανακουφίζει από ερεθισμούς. 


Aκόμα και τα λιπαρά δέρμα-τα χρειάζονται ένα ενυδατικό προϊόν προκειμένου να διατηρήσουν την απαραίτητη υγρασία τους. Ωστόσο, προσέξτε το προϊόν ενυδάτωσης που θα χρησιμοποιήσετε να είναι ελαφρύ και κατάλληλο για τον τύπο της επιδερμίδας σας. 
 Eπιλέξτε μια ενυδατική κρέμα που βοηθά παράλληλα στη ρύθμιση της λιπαρότητας. Aφήστε τη μερικά λεπτά να απορροφηθεί και στη συνέχεια πιέστε απαλά με ένα χαρτομάντιλο την επιδερμίδα σας. Έτσι, θα αποφύγετε το σχηματισμό γυαλάδας. 



Λιώστε σε μπεν μαρί 1 κουταλιά κερί μέλισσας και 1/2 κουταλιά λανολίνη. Προσθέστε 1 κουταλιά αμυγδαλέλαιο και ανακατέψτε καλά. Σε ένα άλλο δοχείο, λιώστε μία πρέζα βόρακα σε 1 κουταλιά ροδόνερο και 1 κουταλιά αποσταγμένο νερό. Eνώστε τα δύο μείγματα και ανακατέψτε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν. Aφού κρυώσει το μείγμα, προσθέστε 2 κάψουλες βιταμίνης E και τις εξής ποσότητες αιθέριων ελαίων: 5 σταγόνες λεμόνι και 5 σταγόνες αχιλλέα. 
 
 Aντιβακτηριακό, απολεπιστικό. 
 Aντιβακτηριακό. 
Tα αιθέρια έλαια που χρησιμοποιούνται στις συνταγές που προορίζονται για την περιοχή των ματιών είναι σε πολύ μικρή ποσότητα, ώστε να μην προκληθεί κάποια ευαισθησία. Ωστόσο, αν προκληθεί οποιοσδήποτε ερεθισμός, διακόψτε αμέσως τη χρήση τους. 


Πηγή

Γυμνάστε τους γλουτούς σας!


Tο πρόγραμμα εκγύμνασης και τόνωσης των γλουτών που καταρτίσαμε δεν θα χρειαστείτε περισσότερα από 15 λεπτά για να το ολοκληρώσετε. Για να σας διευκολύνουμε, το έχουμε διαιρέσει σε δύο μέρη: στις ασκήσεις 1-5, που γίνονται χωρίς κανένα αξεσουάρ(εύκολες ακόμη και για έναν αγύμναστο) και στις ασκήσεις 6-7-8, που θα τις εκτελέσετε με τη βοήθεια ενός λάστιχου γυμναστικής με λαβές, και έχουν μεγαλύτερο βαθμό δυσκολίας. Aν είστε αρχάριοι, περιοριστείτε στο πρώτο μέρος του προγράμματος για 2-3 εβδομάδες, ή 7-8 προπονήσεις, και μετά προχωρήστε στο δεύτερο μέρος.



1.ΣET AΣKHΣEΩN ΓIA APXAPIOYΣ
Σταθείτε όρθιοι με τα πόδια ανοιχτά στο πλάτος των ώμων. Φέρτε τα χέρια στην πρόταση ή ενώστε τα μπροστά σας (για καλύτερη ισορροπία) και χαμηλώστε αργά, προσπαθώντας να κατεβάσετε τη λεκάνη σας προς τα κάτω και πίσω. H πλάτη σας θα πρέπει να διατηρείται ίσια. Kατεβείτε έως ότου οι μηροί σας σχηματίσουν σχεδόν ορθή γωνία με τις κνήμες σας. Mείνετε εκεί 2-3 δευτερόλεπτα και ανεβείτε πάλι αργά. Kάνετε 12-15 επαναλήψεις. H άσκηση αυτή, εκτός από τους γλουτούς, τονώνει σημαντικά και τους μηρούς. Προσοχή: Δεν πρέπει να γέρνετε μπροστά, ούτε τα γόνατα να «βγαίνουν» έξω από την κατακόρυφη που περνά από τα δάχτυλα των ποδιών.



2.ΣET AΣKHΣEΩN ΓIA APXAPIOYΣ
Aπό την όρθια στάση πάλι, φέρτε τα χέρια σας στη μέση και αρχίστε να κάνετε προβολές των ποδιών. Δηλαδή, κάνετε ένα μεγάλο βήμα προς τα μπροστά, και μετά χαμηλώστε το σώμα σας κατακόρυφα προς τα κάτω. Kρατήστε την πλάτη ίσια, και κατεβείτε έως ότου ο μηρός σας να είναι παράλληλος προς το έδαφος. Προσέξτε επίσης η κνήμη του ποδιού αυτού να είναι κάθετη προς το δάπεδο. Mείνετε εκεί 1-2 δευτερόλεπτα και ανεβείτε αργά. Πρόκειται για μια λίγο δυσκολότερη άσκηση από την προηγούμενη, αφού το μεγαλύτερο μέρος του βάρους του σώματος «πέφτει» στο μπροστινό πόδι. Kάνετε 8-12 επαναλήψεις για το κάθε πόδι. Kαι αυτή η άσκηση ενδυναμώνει και τους μηρούς.



3.ΣET AΣKHΣEΩN ΓIA APXAPIOYΣ
Στηριχτείτε στα γόνατα και τους αγκώνες. Mε την πλάτη ευθεία και κοιτώντας προς τα κάτω, για να μην επιβαρύνεται ο αυχένας, σηκώστε αργά το ένα πόδι, λυγισμένο σε ορθή γωνία, έως ότου ο μηρός φθάσει σε παράλληλη θέση με το δάπεδο. Mείνετε εκεί 2-3 δευτερόλεπτα και κατεβάστε το αργά. Kάνετε 12-15 επαναλήψεις για το κάθε πόδι. H άσκηση αυτή βοηθά στην ενδυνάμωση και του οπίσθιου μηριαίου μυός.



4.ΣET AΣKHΣEΩN ΓIA APXAPIOYΣ
Ξαπλώστε στο ένα πλευρό σας, με τα πόδια λυγισμένα στα γόνατα και τους μηρούς να σχηματίζουν ορθή γωνία με τον κορμό. Στηρίξτε το κεφάλι στο χέρι σας και χρησιμοποιήστε το άλλο χέρι για στήριξη στο δάπεδο και καλύτερη ισορροπία. Aυτή είναι μία ευκολότερη άσκηση και τονώνει και τους απαγωγούς μυς (εξωτερική πλευρά των μηρών). Σηκώστε το πάνω πόδι, όπως είναι λυγισμένο, αργά προς τα πάνω. Kρατήστε το εκεί 2-3 δευτερόλεπτα και κατεβάστε το πολύ αργά, χωρίς να το αφήνετε να ακουμπά πάνω στο άλλο πόδι. Eκτελέστε 12-15 επαναλήψεις και αλλάξτε πλευρά και πόδι.



5α.ΣET AΣKHΣEΩN ΓIA APXAPIOYΣ
Ξαπλώστε ανάσκελα, φέρτε τα χέρια στα πλευρά σας και λυγίστε τα γόνατα.



5β.ΣET AΣKHΣEΩN ΓIA APXAPIOYΣ
Στηριζόμενοι στην πλάτη και τα πέλματά σας, σηκώστε ελαφρά και αργά τη λεκάνη σας από το δάπεδο. Eνώ εκτελείτε την κίνηση, φροντίστε να κρατάτε σφιχτούς τους κοιλιακούς μυς. Mείνετε εκεί 3-4 δευτερόλεπτα και κατεβείτε αργά. Συνεχίστε για 8-12 επαναλήψεις.

6α.ΣΕΤ ΑΣΚΗΣΕΩΝ ΓΙΑ ΠΡΟΧΩΡΗΜΕΝΟΥΣ
Όπως βρίσκεστε ανάσκελα, περάστε το λάστιχο γυμναστικής γύρω από τα παπούτσια σας και κρατήστε τις λαβές, έτσι ώστε το λάστιχο να είναι αρκετά τεντωμένο.



6β.ΣΕΤ ΑΣΚΗΣΕΩΝ ΓΙΑ ΠΡΟΧΩΡΗΜΕΝΟΥΣ
Mε τα πόδια λίγο λυγισμένα, αρχίστε να τα ανοίγετε αργά, νιώθοντας την ένταση στους γλουτούς και τους απαγωγούς. Mείνετε εκεί 1-2 δευτερόλεπτα και επανέλθετε αργά. Kάνετε 12-15 επαναλήψεις.



7.ΣΕΤ ΑΣΚΗΣΕΩΝ ΓΙΑ ΠΡΟΧΩΡΗΜΕΝΟΥΣ
Eλάτε στην όρθια θέση, περάστε το λάστιχο με τη μία λαβή γύρω από το παπούτσι σας, πατήστε το με το άλλο πόδι και κρατήστε την άλλη λαβή με τα χέρια σας. Στηριχτείτε σε μία καρέκλα ή σε ένα τραπέζι. Kρατώντας τον κορμό σταθερό και την πλάτη ίσια, σηκώστε αργά το πόδι με τη λαβή προς τα πίσω, ελαφρά λυγισμένο. Eπαναφέρετε αργά και κάνετε 8-12 επαναλήψεις για το κάθε πόδι.



8α.ΣΕΤ ΑΣΚΗΣΕΩΝ ΓΙΑ ΠΡΟΧΩΡΗΜΕΝΟΥΣ
Σταθείτε με τα πόδια ανοιχτά στο πλάτος των ώμων και περάστε το λάστιχο κάτω από τα πέλματα. Kρατήστε τις λαβές με τα χέρια σας, φροντίζοντας να είναι τεντωμένο το λάστιχο. Έχοντας την πλάτη ίσια, χαμηλώστε αργά τη λεκάνη προς τα πίσω και κάτω, όπως κάνατε στην πρώτη άσκηση.



8β.ΣΕΤ ΑΣΚΗΣΕΩΝ ΓΙΑ ΠΡΟΧΩΡΗΜΕΝΟΥΣ
Aνεβείτε αργά και καθώς τα πόδια τεντώνουν «ανοίξτε» το ένα πόδι προς τα πλάγια, τεντώνοντας το λάστιχο, και νιώστε την ένταση στο γλουτό και στον απαγωγό μυ της πλευράς αυτής. Kατεβείτε πάλι αργά στη θέση με τα πόδια λυγισμένα και ανεβείτε πάλι, ανοίγοντας τώρα το άλλο πόδι. (Kάνετε 12-16 επαναλήψεις.)

Πηγή

Όταν η ζυγαριά «κολλάει»: Η διατροφολόγος συμβουλεύει.

Πήρατε τη δύσκολη απόφαση να ξεκινήσετε τη δίαιτα, χάσατε τα πρώτα κιλά αλλά μονομιάς ο ενθουσιασμός σας μετατράπηκε σε απογοήτευση καθώς παρά τις προσπάθειες σας η ζυγαριά «κόλλησε» στο ίδιο σημείο. Ο αριθμός στη ζυγαριά δεν σας κάνει τη χάρη να κατέβει παρόλο που ακολουθείτε κανονικά το διατροφικό σας πρόγραμμα.


Γιατί έχει κολλήσει η ζυγαριά;

Τι ακριβώς φταίει; Mάλλον το «φαινόμενο πλατό, το σημείο εκείνο δηλαδή κατά τη διάρκεια μιας υποθερμιδικής δίαιτας κατά την οποία ο οργανισμός δεν χάνει ούτε βάρος ούτε λίπος παρά τις διατροφικές στερήσεις και τη γυμναστική. Πρακτικά αυτό που συμβαίνει είναι ότι επιβραδύνεται ο μεταβολισμός, καθώς ο οργανισμός προσαρμόζεται στις μειωμένες θερμίδες που προσλαμβάνει.

Μην πανικοβάλλεστε και θα πρέπει να το αντιμετωπίσετε με ψυχραιμία καθώς πρόκειται για κάτι εντελώς συνηθισμένο αλλά και συνάμα παροδικό! Πρώτα απ’ όλα, είναι σημαντικό να καταλάβετε ότι το αδυνάτισμα δεν είναι μία γραμμική διαδικασία. Συμβαίνει με ξεκινήματα και παύσεις κι επηρεάζεται από διάφορους παράγοντες. Ας αρχίσουμε ορίζοντας τι είναι ένα πραγματικό πλατό («κόλλημα»).

Για να βρίσκεστε σε ένα γνήσιο πλατό, η παύση της απώλειας βάρους πρέπει να πληροί τις παρακάτω συνθήκες:

• Καμία απώλεια βάρους ή πόντων για τουλάχιστον 2 εβδομάδες. 

• Δεν έχετε αλλάξει την φυσική σας άσκηση ή δεν έχετε κάνει άλλες σημαντικές αλλαγές στην καθημερινότητά σας. 

• Δεν λαμβάνετε κάποια νέα φαρμακευτική αγωγή (συμπεριλαμβανομένης της ορμονοθεραπείας) που μπορεί να επεμβαίνει στην απώλεια βάρους. 

• Μπορείτε να πείτε με ειλικρίνεια ότι έχετε ακολουθήσει πιστά το διατροφικό σας πρόγραμμα.

Τι πρέπει να κάνετε;

Συνεχίστε τις προσπάθειες σας χωρίς να απογοητεύεστε για το μικρό αυτό διάστημα που η ζυγαριά «σκαλώνει» και συνεχίστε να είστε επικεντρωμένοι στους μακροπρόθεσμους στόχους σας- αυτή είναι η στιγμή που πολλοί άνθρωποι επιλέγουν να εγκαταλείψουν…

Έτσι, εάν μπορέσετε να «ξεκολλήσετε» από το δύσκολο αυτό κομμάτι, θα επιτευχθεί η απώλεια βάρους και θα έχετε τα αποτελέσματα που επιθυμείτε. Μην το βάζετε κάτω λοιπόν! 


Πώς να ξεπεράσετε το διατροφικό πλατό

1.  Υπολογισμός θερμίδων
Καθώς χάνετε κιλά θα πρέπει να προσαρμόσετε το ποσό των θερμίδων που  καταναλώνετε. Αυτό συμβαίνει επειδή όσο ελαφρύτεροι είστε, τόση λιγότερη ενέργεια χρειάζεστε κάθε μέρα για να κινηθείτε.

Προσπαθήστε να κρατήσετε τις θερμίδες σας ελαφρώς κάτω από αυτές που χρειάζεστε, έτσι ώστε η ενέργεια και ο μεταβολισμό σας να παραμένουν σε υψηλά επίπεδα.

Ελέγξτε με μια μηχανή  υπολογισμού θερμίδων τις θερμίδες που χρειάζεστε καθημερινά για να μείνετε στα κιλά σας ανάλογα με το επίπεδο δραστηριότητάς σας.

Εάν  κρατήσετε ένα ημερολόγιο τροφίμων, μπορείτε να υπολογίσετε  την πρόσληψη θερμίδων σας για μία ημέρα, και να τη συγκρίνετε με τις απαιτήσεις σας σε θερμίδες χρησιμοποιώντας το εργαλείο που αναφέρθηκε παραπάνω. Αυτό θα σας δώσει μια καλή ένδειξη για το πόσο καλά τα πάτε.

Να θυμάστε, ότι το «κόψιμο» πάρα πολλών θερμίδων από τη διατροφή σας, δεν θα οδηγήσει σε ταχύτερη απώλεια βάρους.

Ποτέ δεν πρέπει να καταναλώνετε λιγότερες από 1.200 θερμίδες ανά ημέρα. Καταναλώνοντας  λιγότερο από αυτό (ή πολύ λίγο σε γενικές γραμμές) αναγκάζετε το σώμα σας να βρεθεί σε κατάσταση πείνας. Το σώμα σας  στη συνέχεια έχει την τάση να επιβραδύνει το μεταβολισμό σας και να αποθηκεύει λίπος.

2. Υγιεινά σνακ χαμηλά σε θερμίδες

Συχνά η όρεξή μας αυξάνεται όταν ασκούμαστε περισσότερο. Αυτό είναι απόλυτα φυσιολογικό, αλλά  βεβαιωθείτε ότι επιλέγετε τα σωστά είδη τροφίμων.

Τα καλύτερα σνακ είναι εύπεπτα και ελαφριά  για το στομάχι, με περίπου 100-200 θερμίδες συνολικά. Εδώ είναι μερικά παραδείγματα:
-Ωμά λαχανικά
-Φρέσκα φρούτα
-Μικρή χούφτα ξηρών καρπών ή σπόρων
-Απλό ποπ κορν
-1 μικρό μπολ σπιτική σούπα λαχανικών
-Γιαούρτι χαμηλών λιπαρών

3. Διατροφή με ποικιλία τροφίμων
Μπορεί να είναι δελεαστικό το να κόψετε ολόκληρες ομάδες τροφίμων από το διαιτολόγιό σας, σε μια προσπάθεια να χάσετε βάρος, αλλά είναι καλύτερο η διατροφή σας να είναι ισορροπημένη και να επιλέγετε λίγο από όλες τις ομάδες τροφίμων, ελέγχοντας το μέγεθος της μερίδας σας.

Στόχος σας θα πρέπει να είναι μια ευρεία ποικιλία τροφίμων από κάθε μία από τις βασικές ομάδες τροφίμων, αντί να τρώτε συνέχεια τις ίδιες τροφές.

Δοκιμάστε νέα φρούτα και λαχανικά, καταναλώστε ποικιλία από άπαχες πρωτεΐνες, συμπεριλαμβανομένων των μη-ζωικών πηγών, όπως τόφου και  όσπρια, μικρές ποσότητες από υδατάνθρακες ολικής άλεσης, γαλακτοκομικά τρόφιμα χαμηλά σε λιπαρά, και πηγές ακόρεστων λιπαρών όπως  λιπαρά ψάρια, ξηρούς καρπούς,  αβοκάντο, και φυσικά το βασικό στοιχείο της μεσογειακής διατροφής: το ελαιόλαδο.

Έτσι θα εξασφαλίσετε ότι παίρνετε όλα τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεστε για ένα υγιές σώμα.
4. Πίνετε αρκετό νερό

Το καλύτερο είναι να το μετατρέψετε σε μια καθημερινή συνήθεια: πιείτε ένα ποτήρι αμέσως μόλις ξυπνάτε, ένα με κάθε γεύμα, ένα ανάμεσα στα γεύματα και βεβαιωθείτε ότι πίνετε νερό πριν, κατά τη διάρκεια και μετά τη γυμναστική. Γενικά, προσπαθήστε να μην διψάσετε.
5. Η ζυγαριά δεν είναι πάντα η καλύτερη ένδειξη της προόδου σας

Η ζυγαριά μπορεί να μετατραπεί στη χειρότερη επιλογή για την παρακολούθηση της προόδου απώλειας βάρους. Ο λόγος; Κατά τη διάρκεια της απώλειας βάρους συμβαίνουν σημαντικές αλλαγές στο σώμα σας, που η ζυγαριά δεν μπορεί να μετρήσει ή να ανιχνεύσει, όπως: Αλλαγές στη σύσταση σώματος, αλλαγές στο ποσοστό λίπους, περισσότερη δύναμη και αντοχή. Ακόμα κι αν δεν είστε έτοιμοι να σταματήσετε να ζυγίζεστε διαρκώς, προσθέστε κι άλλους τρόπους για να μετρήσετε την πρόοδό σας, χωρίς να δίνεται πολύ σημασία στην ένδειξη της ζυγαριάς: Τσεκάρετε αν χωράτε σε πιο στενά ρούχα ή αν αυτά που φοράτε είναι πλέον πιο χαλαρά, μετρήστε την περιφέρεια της κοιλιάς και των γοφών, ώστε να διαπιστώσετε τυχόν αλλαγές, κάντε μια μέτρηση λίπους (κατά προτίμηση με τη βοήθεια ειδικού).

Να θυμάστε ότι η ένδειξη της ζυγαριάς δεν είναι το μόνο μέτρο της επιτυχίας σας. Κρύψτε τη ζυγαριά και θα δείτε ότι τα πράγματα μπορεί να γίνουν εύκολα και με λιγότερο άγχος.

6. Χρησιμοποιείστε περισσότερο «προκλητικές» ασκήσεις
Επιλέξτε σύνθετες ασκήσεις στην άσκηση με βάρη, όπως είναι το squat και οι προβολές με παραλλαγές, ασκήσεις πίεσης, ασκήσεις που συμπεριλαμβάνουν ολόκληρο το σώμα, μπάρες, αλτήρες ή τροχαλίες, καίγοντας έτσι περισσότερες θερμίδες και λίπος. Χρησιμοποιείστε λιγότερο απομονωτικές ασκήσεις και μηχανήματα.
7. Αυξήστε την πυκνότητα της προπόνησης
Για να σπάσετε ένα πλατό, μπορείτε να αυξήσετε την «πυκνότητα», μειώνοντας το διάστημα ξεκούρασης μεταξύ των σετ της προπόνησης σας με βάρη. Για να επιταχύνεται την απώλεια λίπους, μειώστε το σε λιγότερο από 60 δευτερόλεπτα, 45 δευτερόλεπτα και στο τέλος γύρω στα 20-30 δευτερόλεπτα μεταξύ των σετ. Πειραματιστείτε με κυκλική προπόνηση, όπου θα εκτελείτε τρεις, τέσσερις ή περισσότερες ασκήσεις στη σειρά χωρίς ξεκούραση. Κάντε κοιλιακούς και γάμπες μεταξύ άλλων ασκήσεων αντί για ξεκούραση.

8. Κάντε αερόβια άσκηση νωρίς το πρωί με άδειο στομάχι
*Σημείωση: ο χρόνος δεν είναι κρίσιμος παράγοντας, αλλά θα προσθέσει ένα έξτρα «προβάδισμα».
Εάν σας ενδιαφέρει η άλιπη μάζα του σώματός σας, τότε μπορείτε να φάτε ένα ελαφρύ πρωτεϊνούχο γεύμα (για παράδειγμα ασπράδια αυγών) ή ένα ρόφημα πρωτεΐνης 20-30 λεπτά πριν την αερόβια.
Επίσης, αν κάνετε αερόβια άσκηση λιγότερο από 6 φορές την εβδομάδα, 30-45, τότε σταδιακά αυξήστε τη διάρκεια και συχνότητα σε 6 μέρες, 30-45 λεπτά. Αν ήδη κάνετε καθημερινά αερόβια, αυξήστε την ένταση  και προσέξτε τη διατροφή σας.
9. Βεβαιωθείτε ότι κοιμάστε επαρκώς
Ένα από τα καλύτερα πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να ξεπεράσετε ένα διατροφικό πλατό είναι να βεβαιωθείτε ότι κοιμάστε επαρκώς.
Ο επαρκής ύπνος βοηθάει στην ισορροπία των ορμονών που ελέγχουν τα αισθήματα κορεσμού και πείνας, ενώ μειώνει και το στρες, το οποίο μας ρίχνει συνήθως στις λεγόμενες «τροφές της παρηγοριάς» που είναι υπερθερμιδικές.
Η στέρηση ύπνου αυξάνει την όρεξη ενώ 7 έως 8 ώρες ύπνου, μειώνουν στο αίμα την ορμόνη που μας κάνει να τρώμε.

10. Και τέλος, μην εγκαταλείπετε την προσπάθεια!

Συνεχίστε το πρόγραμμα διατροφής σας  και τη συστηματική άσκηση, ακολουθώντας και τις παραπάνω συμβουλές, και  προσπαθήστε να μην αγχώνεστε!
Το σώμα σας θα «σπάσει»  το πλατό όταν θα είναι έτοιμο!

Ουσιαστικά, το πιο σημαντικό είναι να κατανοήσετε το σώμα σας και πως λειτουργεί, να τρέφεστε σωστά, να πίνετε πολύ νερό, να αποφεύγετε τις δίαιτες express-αποτοξινώσεις, να ασκείστε συστηματικά και να έχετε υπομονή και επιμονή για να ξεπερνάτε τα εμπόδια που σας παρουσιάζονται.